12 EYLÜL'ÜN ASIL MAĞDURU ÜLKÜCÜLER”

 12 EYLÜL

MHP İl Başkanı Mete Eke, 12 Eylül'de en fazla mağdur olan kesimin Ülkücüler olduğunu söyledi. Eke 12 Eylül, Ülkücü hareketin mağdur edilişinin adıdır.” dedi.

Eke, son günlerde 12 Eylül mağduru olduğunu söyleyenlerin sayısının arttığını ve Ülkücülerin gerçek mağdur olmalarına rağmen, bu süreçte saf dışı bırakıldığını ifade etti. 12 Eylül altı çizilmesi gerek net ifadeyle zulmün adıdır.” diyen Eke, Ülkücü camianın 12 Eylül'ün zulmünden en fazla payı alan kesim olduğunu vurguladı.
Öte yandan Eke, 12 Eylül'de Ülkücüler ile birlikte solcuların da işkence gördüklerini, ancak iki kesimden ziyade zulme çok kısa süre tanıklık edenlerin, mağduriyetlerini daha fazla dile getirdiklerini ifade etti.
Eke, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
Ben bu işin bedelini çok ciddi ödemiş gençliğinin en böle akıl akıl bali olduktan sonraki gençliğimin en güzel günlerini cezaevinde geçirmiş ve 12 Eylül'ün işkencelerinin hepsini büyük ölçüde görmüş bir insanım. Parantez içerisinde de şuanda Milliyetçi Hareket Partisi'nin il başkanıyım. Şimdi tabi herkes bir şey anlatıyor. İşte öbürü az görmüş öbürü çok görmüş öbürü bilmem ne görmüş… Herkesin söyledikleri doğrudur, yalan diyemeyiz ancak Ülkücü harekette ta genel başkanından X ocaktaki çaycısına kadar herkes zulme uğramıştır.
Dolayısıyla 12 eylül eşittir ülkücü hareketin mağdur edilişinin bir anlamda adıdır. Tabi ki diyeceksiniz ki sol fraksiyonlar eziyet görmediler mi, tabi ki onlar da gördüler. Çünkü solcularla birlikte yan yana aynı işkence hanede aynı tecriti paylaşmışız, paylaştık biliyoruz. Ama birileri çıkıyor 12 Eylül'de şunu gördük bunu gördük diye açıklama yapıyor. Biz 12 Eylül'de neyin ne gördüğünü biz biliyoruz. Ulaştırma, Zincidere, orası yetmedi Konya buradan ikinci adres. Daha da yetmedi Malatya, Diyarbakır, Elazığ. Biz bu serüvenin hepsini biliyoruz. Bu işten mağdur olduğunu beyan edenler, anlatanlar acaba hangisinde varlardı? Belki Ulaştırma'da ya da Zincidere'de o birer aylık gözetim süresini geçirmiş olabilirler ya da fazlada yatmış olabilirler ama biz camia olarak topyekun 12 eylül mağduruyuz. Bunu bir kez daha sizin vesilenizle söylüyorum.”
Eke, 12 Eylül'ün, Ülkücü hareketi bitirip Ortadoğu Projesi'ni kurgulamanın yolunu açtığını savundu.



‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti